Zemaj: Prolećno zasedanje Skupštine Kosova završeno, ostala nesposobna vlast

Armend Zemaj
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DSK Armend Zemaj istakao je da je prolećno zasedanje Skupštine Kosova završeno, ali da je ostala "nesposobna" vlast.

Zemaj je na Fejsbuku naveo afere vladajuće stranke.

“Prolećno zasedanje Skupštine Kosova okarakterisali su veliki skandali, od koordinacije sa Radoićićem, preko energetskog skandala, od nemogućnosti upravljanja Skupštinom, do nasilja na sednicama parlamenta, brojna kršenja Ustava, zarobljavanje države, ogromna korupcija na najvišim instancama, sankcije od strane saveznika Kosova, otvoreni rat sa medijima i svima onima koji misle drugačije”, rekao je Zemaj.

Dodao je da je pod rukovodstvom "populističke vlade Samoopredeljenja", zdravstveni sektor u potpunom haosu.

“U zdravstvu je organizacioni haos, sa tendencijom kontrole svake zdravstvene ustanove, uz zauzimanje sistema, veliki nedostatak profesionalizma, duge liste čekanja i nestašice lekova, neusvajanje novih zakona. Obećali su da će usvojiti desetine zakona, samo jedan je odobren glasovima DSK. Da ne pričamo o zdravstvenom osiguranju, zdravstvenom informacionom sistemu, tu nema pozitivnih kretanja. Za tri godine vlasti imamo smene ministara, direktora, i dalje se priča o planovima, strategijama kao u prvim danima vlasti”, ističe Zemaj.

Zemaj kaže da se DSK, kao opoziciona stranka, bavila svim neophodnim temama.

“Nismo to radili samo da bismo formirali opoziciju, nego smo dali rešenje za sve probleme, za zdravstvo, dijalog i spoljnu politiku, ekonomiju i pravdu. Radićemo to ponovo još jače, za državu koju smo izgradili uz velike žrtve i nećemo dozvoliti da je politički avanturisti unište”, zaključio je Zemaj.