Carina Crne Gore: Zaplenjeno oko pola tone skanka na granici sa Albanijom

Droga pronađena u vozilu
Izvor: UPC

Službenici crnogorske Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prelazu Božaj sprečili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka, saopštila je UPC. Privedeno je više osoba, a kako se navodi, presečen je lanac krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji, prenosi RTCG.

O svemu je odmah obaveštena Uprava policije kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje. Privedeno je više osoba.

“Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zaplene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obaveštajnih podataka Sektora za carinsku bezbednost i kontrolu”, saopštila je UPC.

Marihuana koju su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila je smeštena u tovarnom delu kamiona i obezbeđena carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, navodi se u saopštenju.