Gradonačelnica Sarajeva osudila napad, posetila napadnute Beograđane

Sarajevo
Izvor: Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić osudila je napad bakljama i noževima maskiranih huligana na roditelje dece, fudbalere FK Zvezdara iz Beograda, na fudbalskom turniru u tom gradu, prenosi RTV.

Gradonačelnica je sinoć obišla goste iz Srbije i tom prilikom rekla da je sigurna da će napadači odgovarati za učinjeno.

"Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I sada dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti", navela je ona na Fejsbuku.

Karić je naglasila da su svi gosti dobrodošli, da je tako uvek bilo i uvek će i biti.

"Naši prijatelji Beograđani, iz fudbalskog kluba Zvezdara, iako pogođeni napadom i strahom koji su preživeli zbog svoje dece, ne odustaju od Sarajeva. Uz puno poverenje u institucije, ostali su u Sarajevu i učestvovaće na turniru do kraja. Dajmo šansu sportu i prijateljstvu između naših gradova i ljudi", dodala je Karić.

Mediji iz BiH objavili su da je jedna osoba uhapšena, a više ih je privedeno u vezi sa sinoćnim napadom na grupu građana iz Beograda na Ilidži.

Mlađe kategorije Zvezdare se nalazi na turniru u Sarajevu na kojem učestvuje više od 400 ekipa, a sa njima su brojni roditelji.