Knežević: Bojkot vladinih zakona ako ne uspeju pregovori

Milan Knežević
Izvor: Foto: Luka Zeković

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da će DF u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta i bojkot svih vladinih zakona, što uključuje i budžet, prenosi Tanjug.

Knežević je za "Pobjedu" rekao da će DF u tom slučaju tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Na pitanje zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je odgovorio da je to, ako ne uspeju pregovori, jedino rešenje, jer, kako je rekao, "imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi".

"Zbog nesagledivih posledica koje bi mogao izazvati neuspeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana", rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsedničla mesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za "Pobjedu" da je trenutno stanje neodrživo, navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

"Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji", rekao je Medojević.

On smatra da je to posledica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom.