Kovačevski predao dužnosti novom premijeru Severne Makedonije

Kovačevski i Džaferi
Izvor: Kosovo Online

Bivši premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski predao je svoje dužnosti predsedniku prelazne vlade Taljatu Džaferiju.

„Danas smo izvršili primopredaju mesta predsednika Vlade u skladu sa zakonskim obavezama da organizujemo tehničku vladu čiji je osnovni zadatak organizovanje i sprovođenje slobodnih, demokratskih i fer predsedničkih i parlamentarnih izbora. Očekujem posvećenost u radu, koncentraciju svih u vladi i u tom pravcu verujem da će rad biti na najvišem nivou“, rekao je Kovačevski.

Kovačevski je čestitao Džaferiju na novoj dužnosti i rekao da veruje da će ova vlada biti posvećena interesima i prioritetima građana i države.

„Pozivam Vladu i sve u njoj, bez obzira na partijsku pripadnost, da rade u interesu građana, privrede, bezbednosti i stabilnosti", naveo je Kovačevski.

Džaferi će u narednih 100 dana voditi vladin kabinet koji bi trebalo da organizuje fer i demokratske izbore. Ovi, 11. parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji, biće održani 8. maja, a sedmi predsednički izbori 24. aprila.