Mandić: Od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje odnose sa Srbijom

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodich i predsednik crnogorske skupštine Andrija Mandić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić istakao je danas, u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem, da je Crnoj Gori od velikog interesa da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom.

Mandić je ambasadoru Rodiću čestitao na imenovanju i poželeo dobrodošlicu, kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da dve države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore, ambasadoru Rodiću izrazio jasnu nameru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar, kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

Tokom sastanka Mandić je podvukao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom.

Ambasador Rodić je istakao da mu čini veliku čast da predstavlja Srbiju u Crnoj Gori i upoznao je domaćina sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, izražavajući svoje uverenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između dva narodna doma.

Rodić je Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati celi region, te da je to velika šansa za Crnu Goru kada je u pitanju oblast turizma.

On je naglasio da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dve bratske države i izražavajući svoje uverenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lepih stvari.