Nemačka policija sprečila ulazak porodice sa Kosova sa falsifikovanim dokumentima

Nemačka policija
Izvor: Reporteri

Nemačka savezna policija tokom graničnih kontrola izvršenih na autoputu A8 u Valserbergu sprečila je neovlašćen ulazak četvoročlane porodice sa Kosova, kod koje su pronađene francuske falsifikovane lične karte, ali i pasoši Kosova, prenosi Reporteri pisanje nemačkih medija.

Albanska porodica sa Kosova, 41-godišnji muškarac i njegova 34-godišnja supruga, zajedno sa dvoje dece, pokazali su policiji francuska lična dokumenta, ali su proverom granični policajci utvrdili da se radi o faslifikovanim ličnim kartama.

Tada je Savezna policija u porodičnom prtljagu pronašla četiri stvarna pasoša Kosovara.

Poređenje ličnih podataka sa sistemom policijske pretrage pokazalo je da su porodice deportovane od nemačkih vlasti 2019. godine, nakon što je odbijen njihov zahtev za azil i zabranjen im je ulazak u Nemačku.

Dalje, putnici nisu mogli da daju adresu u Francuskoj niti su govorili francuski. Na kraju, 41-godišnji Albanac je priznao da je želeo da se naseli sa porodicom u Nemačkoj i da je u tu svrhu pribavio četiri falsifikovane lične karte u Srbiji.

Slavko
08. Jun 2021.
''Na kraju, 41-godišnji Albanac je priznao da je želeo da se naseli sa porodicom u Nemačkoj i da je u tu svrhu pribavio četiri falsifikovane lične karte u Srbiji.''

Zebeli Roni haha cekam tvoj komentar, kako si to dozvolio da oni uzmu srpske licne karte?
MOI - IOM
08. Jun 2021.
Kad je INTERES u pitanju, nikome se ne gleda na obraz, čast.

Eh, koliko je takvih kao što je on, našlo UTEHU negde daleko sa sa komšijskim ličnim dokumentima.