RTCG: Krivokapić vratio ministra Radulovića iz posete Severnoj Makedoniji

Đorđe Radulović
Izvor: Vlada Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović, po nalogu premijera Zdravka Krivokapića, morao je da prekine službenu posetu Severnoj Makedoniji, piše portal RTCG.

Pozivajući se na saznanja u Vladi Crne Gore, portal piše da je formalno obrazloženje za otkazivanje bilo da premijer nije prethodno obavešten o ovoj poseti i da je zbog toga neophodno da se Radulović vrati u zemlju.

Radulović je u Skoplju, neposredno pred početak sastanka koji je bio planiran po agendi, dobio nalog iz Vlade Crne Gore da prekine posetu Severnoj Makedoniji i vrati se u Podgoricu.

Radulović je u toj zemlji trebalo da se sretne sa predsednikom Sobranja, šefom države, potpredsednikom Vlade Severne Makedonije, te šefom diplomatije te zemlje.

On je tom prilikom uputio izvinjenje domaćinima zbog otkazivanja posete.

Krivokapić je juče optužio ministra Radulovića da je od septembra prošle godine intenzivno radio na formiranju manjinske vlade.

"Tome svedoče brojni kontakti i brojna putovanja. Ja sam čovek koga hoće informacije. Ne postoji informacija o bilo kojem susretu, bilo kojeg člana vlade, a da je nisam dobio na ovaj ili onaj način", rekao je Krivokapić.