SNP: Realna opasnost da Temeljni ugovor bude poništen    

Mitropolija crnogorsko-primorska
Izvor: Mitropolija crnogorsko-primorska

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) upozoravaju da sada preti realna opasnost da neka nova crnogorska vlada poništi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a iz Demokratske Crne Gore, iako tvrde da sa DPS Mila Đukanovića neće formirati novu vladu, poručuju da SNP stavlja znak jednakosti između stranke i ovog ugovora, prenosi RTV.

Iz SNP kažu da će nova vlada koju će verovatno činiti DPS, Demokrate, SDP, SD i BS poništiti Temeljni ugovor sa SPC. Ponovili su i da su Demokrate tajnim dogovorom sa DPS srušili vladu Dritana Abazovića.

"Zbog toga postavljamo nekoliko pitanja: da li su se Demokrate probudile i da li su svesne zbog koje tačke dnevnog reda su glasale za pad vlade? Zašto na zahtev premijera Abazovića nisu uputili nijednu jedinu primedbu na tekst Temeljnog ugovora? Koje su sporne tačke u Temeljnom ugovoru zbog kojih su glasali za pad vlade? Zašto su pozdravili potpisivanje Temeljnog ugovora, pa samo nakon 15 dana oborili vladu zbog potpisivanja istog?", pitaju iz SNP-a.

Ističu da "kada su već toliki vernici i poštovaoci SPC, neka objasne građanima i vernicima svoje postupanje kad je u pitanju Temeljni ugovor", prenosi Tanjug.

"Smislenog objašnjenja nema. Demokrate su spremne da pogaze i Temeljni ugovor i svaku svetinju, samo da bi došle do fotelja. To je svim građanima danas jasno i to je jedina istina", naveli su iz SNP-a.