Taravari: Kurti ima ogroman uticaj u Makedoniji, nesporazumi sa SAD ne utiču na naše odnose

Arben Taravari
Izvor: Facebook

Nesporazumi kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa Vašingtonom neće uticati na naše odnose sa SAD, izjavio je danas predsednik Alijanse za Albance Arben Taravari i kandidat za predsednika albanske opozicije.

Na pitanje povodom izjave visokog američkog diplomate Gabrijela Eskobara, koji je izrazio razočarenje Kurtijevom vladom na Kosovu i rekao da su veoma razočarani u Evropu, odnosno kako će to razočarenje uticati na albansku opoziciju, Taravari je odgovorio da su njihovi odnosi sa svim ambasadama "fantastični".

"Imamo fantastične odnose sa svim ambasadama svih zemalja koje se nalaze u Makedoniji. Nastavićemo da naši odnosi budu takvi. Ne znam kakvi su nesporazumi na Kosovu. Međutim, gospodin Kurti ima ogroman uticaj u Makedoniji, on je prototip političara poštenog i nekorumpiranog. Ako ga ima na Zapadnom Balkanu, mislim da je Kurti najbolji primer za to“, rekao je Taravari.

Reagujući na optužbe da je albanska opozicija pod ruskim uticajem, odgovorio je da su navodi nelogični.

"Ako postoji neko ko je blizak Srbiji, konkretno albanskim partijama, mislim da je DUI najbliži od svih. Ne verujem da bilo koja druga albanska stranka ima veze sa Srbijom. Dakle, ovi navodi su neosnovani i nelogični”, rekao je Taravari.