Dojl: Produžen pritvor Ismetu Bahtijaru

Specijalni sud u Hagu
Izvor: Reporteri

Portparol Specijalizovanih veća Kosova u Hagu Majkl Dojl saopštio je da je sudija za prethodni postupak doneo odluku o produženju pritvora Ismetu Bahtijaru, piše Albanijan post.

Dojl je rekao da je odluka doneta, jer postoji opasnost od besktva optuženog.

“U sudskom postupku protiv Sabita Januzija i Ismeta Bahtjarija, 29. januara, sudija za prethodni postupak odredio je produženje pritvora Ismetu Bahtjariju. Sudija je utvrdio da postoji umereni rizik da će optuženi pobeći, kao i da Bahtjari može ometati tok sudskog procesa ili počiniti druge zločine", rekao je Dojl.

Što se tiče saslušanja održanih ove sedmice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, Dojl je naglasio da svedoci tvrde da su ubistva počinili pripadnici OVK.

“Na suđenju Hašimu Tačiju i ostalima ove sedmice svedočila su tri svedoka sa zaštitnim merama. Prema navodima Tužilaštva, 42. svedoka, koji je počeo svedočiti u ponedeljak, pripadnici OVK su kidnapovali i zatočili na području Prizrena u junu 1999. godine. U ponedeljak je počelo i svedočenje 43. svedoka Tužilaštva u kojima se kaže da se odnose na ubistvo žrtve nakon što su je uhapsili i pritvorili pripadnici OVK“, rekao je Dojl.

Prema rečima predstavnika Specijalizovanih veća, 44. svedok je svedočio o svojim brojnim posetama štabu OVK.