Finalnim utakmicama završen "Turnir srpskih opština" u Severnoj Mitrovici

Market plus- pobednička ekipa u kategoriji seniora
Izvor: Kosovo Online

Turnir srpskih opština u malom fudbalu koje tradicionalno organizuje Sportski savez Kosova i Metohije, FS KiM i Sportski centar u Severnoj Mitrovici završen je sinoć finalnim utakmicama.

Zanimljive utakmice, atraktivni potezi, golovi kakvi se vidjaju samo u malom fudbalu i „tesne“ pobede najbolje su pokazale kvalitet ekipa na ovogodišnjem turniru. 

Iako je bio predviđen kao novogodišnji turnir on je odlagan zbog situacije na Kosovu, a sa uklanjanjem barikada i fudbal se u najlepšem svetlu vratio u grad na Ibru.

U kategoriji seniora ovogodišnji pobednici su fudbaleri ekipe Market plus iz Zubinog Potoka koji su nakon boljeg izvođenja penala savladali ekipu Gotovuše.

Dva tima su odigala utakmicu dostojnu finalu turnira iako na početku nije izgledalo da će biti neizvesna. Ekipa iz Zubinog Potoka lako je došla do prednosti od 2:0 pa se činilo da od uzbudljivog finala neće biti ništa.

Pri samom kraju ekipa iz Gotovuše smanjuje rezultat na 2:1, a kada su igrači iz Zubinog Potoka imali situaciju da mogu  sve da reše umesto praznog gola pogodili su stativu. Kako to biva u fudbalu kazna stiže par trenutaka kasnije i na semaforu je bilo 2:2.

Na to je usledio najuzbudljiviji deo susreta, pošto Market plus ponovo stiže do vodstva na četiri minuta do kraja, a ekipa Gotovuše uzvraća u poslednjim minutama, tako da je utakmica u regularnom toku završena nerešeno 3:3, zbog čega je pobednik određen izvođenjem penala.

Nakon izvođenja penala slavila je ekipa iz Zubinog Potoka, a rezultat je bio 2:1 i pehar je zasluženo otišao u Ibarski Kolašin, strelci u penal seriji bili su Pavle Jakšić i Stefan Perović za ekipu Market plus, dok je za Gotovišu u izvođenju penala bio siguran jedino Nikola Dobrosavljević.

Ekipa Market plus osvojila je i 200.000 dinara što je bila nagrada za prvoplasiranu ekipu, dok je drugoplasiranoj ekipi pripalo 100.000 dinara, trećeplasirana ekipa Frikom osvojila je 60.000 dinara.

Pre ovog finala odigrana je odlučujuća utakmica i u kategoriji veterani gde je pobednički pehar odnela ekipa KBC Kosovska Mitrovica koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu Opština Leposavić 2:0.

Mitrovčani koji su u grad na Ibru u mladosti donosili trofeje iz cele Srbije pokazali su da su i danas majstori „na petoparcu“, u meču koji su kontrolisali tokom celog njegovog trajanja brzo su poveli , a konačni rezultat od 2:0  postavljen je sredinom drugog poluvremena.

U ovoj konkurenciji nagrada za prvo mesto bila je 125.000 dinara, drugoplasirana ekipa iz Leposavića osvojila je 75.000, dok je Kosovo Polje osvojilo 40.000 dinara.

U kategoriji kadeta ekipa Opština Leposavić savladala je tim Sveta Srbija iz Pasjana nakon boljih izvođenja penala, pošto je utakmica završena nerešenim rezultatom od  2:2 , a upravo ova utakmica pokazala je koliko svetlu budućnost ima fudbal na ovim prostorima jer je publika u prepunoj Sali u Severnoj Mitrovici iz minuta u minut imala razloga za aplauze za najmlađe fudbalere od kojih mnogi već sada pod budnim okom skauta najjačih klubova Srbije.

Leposavci su se osim peharom počastili i sa 50.000 dinara, finalisti , ekipa Sveta Srbija je osvojila 30.000 dok je trećeplasirana ekipa Grej osvojila 15.000 dinara.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 84 ekipe u svim kategorijama, a fudbaleri iz svih sredina na Kosovu svakodnevno su dolazili na zakazane mečeve i dali sve od sebe da ovaj turnir ostane upamćen najpre po izuzetnom dugarstvu, ljubavi prema fudbalu i atraktivnim golovima i potezima.

Svakodnevno se u dvorani u Severnoj Mitrovici tražila slobodna stolica više, a neumorni organizatori su stvorili uslove na kojima mogu pozavideti i mnogo veći i razvijeniji gradovi u regionu.

Organzatori nisu krili zadovoljstvo iako kažu da je mali broj ljudi na sebe prihvatio veliku obavezu, u 22 dana turnira odigrano je više od 180 utakmica bez ijednog incidenta i zavrsno veče koje će se dugo prepričavati širom Kosova.