Navijači albanskog drugoligaša Besljidje slave srpske fudbalere

kopačke
Izvor: Večernje novosti

U Albaniji poslednjih godina igra sve veći broj srpskih fudbalera, a pažnju privlači tamošnji drugoligaš Besljidja sa čak četvoricom Srba u timu, koji su i jedini stranci, pišu Novosti.

U pitanju su Milan Đorđević, braća Milan i Dimitrije Čokić i golman Đorđe Vukašinović. Oni za "Dojče Vele” kažu da se u klubu iz grada Lješ osećaju kao kod kuće, što pokazuje i napadač Milan Đorđević sa kopačkama u bojama Srbije u kojima trese mreže bez problema.

"Ovde sam osam godina, sve je prelepo. Atmosfera sa saigračima, predsednikom, svim ljudima iz Albanije sve je na mestu. Jedan sam od bitnijih igrača u ekipi, zamenik kapitena i osećam se kao kod svoje kuće", rekao je Đorđević.

Đorđević, čiji je nadimak "Zmija" i igrao je uglavnom u trećem rangu fudbala u Srbiji, u Lješu je kupio i stan.

"Prezadovoljan sam, osećam se kao u Srbiji. Sve ove godine",  kaže Đorđević.

Uz njega su tu braća Čokić, Milan i Dimitrije, koji su u Lješ došli baš na preporuku Đorđevića.

"Znali smo unapred gde idemo i šta nas očekuje. Nije bilo problema", rekao je Milan, a nadovezao se Dimitrije, "Svakome kome sam rekao idem dole, pitali su me Au brate, šta ćeš dole? Opet sam slušao sebe i bio sam ubeđen da odem. Teško je objasniti, sve je do čoveka."

Golman Đorđe Vukašinović priznaje da nije lako donetu ovu odluku.

"Prvi utisak je malo stresan, za mene i porodicu. Odlučio sam da dođem u Albaniju i probam", rekao je Vukašinović.

Predsednik kluba Đon Ndoka hvali srpske igrače.

"Imao sam Srbe svake godine i uzimaću ih i dalje. Zadovoljan sam Đorđem i ostalim dečacima. Ceo Lješ ih voli i zna kao dobre momke", kazao je Ndoka.

Besljidja se nalazi na četvrtom mestu u Drugoj ligi Albanije, sa osam bodova manje od vodećeg Dinama iz Tirane.

 

mark
14. Januar 2021.
ovde se vidi da albanci nisu kao serbi sve mrznje na srbiju nikad albanac ne moze da igra sa karponama sa albanski orlova to se vidi jasno kolko ste nacisti