Tami: Provokacije kao 2018. protiv Srbije neće se ponoviti

Švajcarska
Izvor: Ekonomia Online

Direktor fudbalske reprezentacije Švjacarske Pjerluiđi Tami izjavio je za Klartekst da se na Svetskom prvenstvu u Kataru ne smeju ponoviti provokacije koje su se dogodile na meču protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, prenosi RTV.

Švajcarska je tada savladala Srbiju sa 2:1, a strelci su bili igrači albanskog porekla Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su provokativno slavili golove, praveći rukama dvoglavog orla kakav se nalazi na zastavi Albanije.

"Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke", izjavio je Tami za Klartekst.

On je dodao da bi bila greška ako bi se neko isprovocirao nekim gestom. 

"Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni", rekao je on.

Švajcarska i Srbija ponovo će biti rivali na Mundijalu, a sastaće se u trećem kolu G grupe 2. decembra. Kao i na SP u Rusiji, u grupi sa Srbijom i Švajcarskom biće i Brazil, a tu je još i selekcija Kameruna.