Teško sletanje helikoptera iranskog predsednika Raisija, magla i neprohodan teren otežavaju spasavanje

Ebraham Raisi
Izvor: Twitter

Jedan od helikoptera iz konvoja u kojem je bio i predsednik Irana Ebrahim Raisi "imao je teško sletanje", saopštio je iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmed Vahidi, prenela je agencija Tasnim. Spasilačke ekipe poslate u područje na severozapadu zemlje, ali će zbog magle i neprohodnosti terena možda biti potrebno vreme da se stigne do helikoptera, dodao je Vahidi.

Nesreća se dogodila prilikom Raisijevog povratka iz regiona Koda Afarin u severozapadnoj iranskoj provinciji Istočni Azarbejdžan, nakon otvaranja brane na granici sa Azerbejdžanom.

Vahidi je rekao da su se, nakon otvaranja brane Kiz Kalasi, kojem je prisustvovao i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, Ebrahim Raisi i pratnja vraćali sa nekoliko helikoptera, od kojih je jedan imao "teško sletanje" zbog lošeg vremena, prenosi Tasnim.

Vahidi je naveo da su spasilačke ekipe poslate u to područje, ali da će zbog magle i neprohodnosti terena možda biti potrebno vreme da se stigne do helikoptera.

"Komunicirali smo sa saputnicima predsednika, ali je zbog područja komunikacija otežana i čekamo da spasilačke ekipe stignu do mesta nesreće i sletanja helikoptera, i daju nam informaciju", rekao je Vahidi.

U helikopteru sa Raisijem bili su i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan i vođa molitve ajatolah Mohamed Ali Al-e-Hašem, dok su u druga dva helikoptera iz konvoja, sa brojnim ministrima i zvaničnicima bezbedno sletela.

Spasilački timovi iz Crvenog polumeseca Irana, vojne snage i policija raspoređeni su u tom području kako bi pronašli helikopter.