Zelenski: Imamo informacije da Rusija sprema nove krize na Balkanu i u Moldaviji

Edi Rama, Volodimir Zelenski i Dritan Abazović
Izvor: Albanianpost.com

Rusija može stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pažnju sveta s rata u Ukrajini, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Kliks.

"Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi okončanje. Budući da je zgodno - u nekom trenutku, samo ponovno uzmite ovaj mehanizam. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom," rekao je Zelenski.

Zelenski je pozvao da se obrati pažnja na Balkan jer dobijaju informacije o ruskim planovima.

"Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije. Rusija ima dug plan. Bliski istok, biće barem Balkan, ako sada zemlje sveta ništa ne poduzmu. Biće ponovo takva eksplozija", rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Rusija je ponovno zainteresovana za preusmeravanje pomoći.

"Kada želite pomoći jednoj zemlji ili počnete da delite tu pomoć i pažnju na mnoge zemlje, mnoge izazove, mnoge humanitarne izazove. Moldavija. Sada počinju potkopavati situaciju u Moldaviji. Pokazaće da tamo nešto nije u redu tokom izbora. Proglasiće izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu. Srušiti vladu koja je proevropska", kazao je Zelenski.