Samoopredeljenje: Skandalozna odluka, naša lista će biti verifikovana

Samoopredeljenje
Izvor: Koha ditore

Pokret Samoopredeljenje je saopštio da je glasanje Centralne izborne komisije za preporuku Kancelarije za verifikaciju političkih subjekata skandalozno, kao i to da je predsednica CIK-a Valjdete Daka pod pritiskom pojedinih političkih stranaka.

„Glasanje u CIK-u potvrdilo je ono što smo govorili već nekoliko dana, Valjdeta Daka deluje pod pritiskom i pod kontrolom pojedinih političkih stranaka. Koliko je velika kontrola koja se vrši nad Dakom i preko nje nad CIK-om, pokazuje da po prvi put predsednica CIK-a nije odobrila preporuku Kancelarije za verifikaciju političkih subjekata, već je oborila“, naveo je Pokret Samoopredeljenje objavi na Fejsbuku.

Ističe se da je Kancelarija za verifikaciju preporučila da se o listama stranaka glasa u paketu „ali je CIK doneo antiinstitucionalnu odluku i zatražio da se liste glasaju jedna po jedna“.

Naglašava se da je jedina svrha te odluke bila upućena Pokretu Samoopredeljenje, ali da je podrška građana od kojih više od polovine podržava tu stranku, izrazila volju za promenama.

„Sve stare stranke koje su preuzele državu zajedno sa Valjdetom Daka nemaju toliko podrške kao Pokret Samoopredeljenje. Stoga njihovi napori da zaustave Pokret neće uspeti. I ovog puta smo se pokazali svoj  princip kao i uvek, a pošto smo želeli da se o listama glasa potpuno bez predrasuda, glasali smo za liste drugih političkih subjekata, uprkos korupciji i lošem upravljanju koje oni predstavljaju“, dodaje se u objavi.

Dodaje se da Samoopredeljenje nije iznenađeno takvim ponašanjem, jer je ono isto 20 godina.

„Situacija se radikalno promenila i njihova strepnja i panika mogu pokrenuti ilegalne i antidemokratske akcije, ali i to će se završiti“, dodaje se u objavi.

Samoopredeljenje će nastaviti sa zakonskom procedurom i uložiti žalbu IPŽP-u na nepravednu odluku CIK-a.

„Uvereni smo da će 14. februara naša lista biti verifikovana, izglasana i pobednička sa svim imenima, jer smo u pravu“, poručuju iz Pokreta Samoopredeljenje.