Rat na Kosovu i ko će da ga vodi

Bedžet Bajgora
Izvor: Ekonomia Online

Voleo bih da Kina ne napadne Tajvan: Kosovo je u opasnosti od Srbije koja je, u stvari, samo sredstvo za destabilizaciju, po nalogu Rusije i Vladimira Putina!

To nisu znale ni najmoćnije obaveštajne i kontraobaveštajne službe, ali su nakon analize premijer Aljbin Kurti i predsednice Vjose Osmani to objavili. Poput pape Franje koji se “urbi et orbi” obraća vjernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, tako je i premijer Kurti koristio italijanski medij, sada i engleski, da putem intervjua obavesti međunarodnu zajednicu da rat na Kosovu samo što nije počelo i da je odgovornost za to na Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije i Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije.

On je ovo shvatio veoma ozbiljno, ozbiljnije od samog rata u Ukrajini. Nikada i nikada Kosovo nije bilo spremnije, vojno i politički, za rat nego što je sada. Imamo premijera koji nadgleda vojne operacije sa “otvorenog balkona” i štandova za jelo. Iako nema vojno iskustvo, ima veliko političko iskustvo i neverovatan je poznavalac ratnih doktrina.

Sun Cu, Monteskje, Makijaveli, general Đap i drugi vojni stratezi koje svet prihvata kao izuzetne autoritete u ovoj oblasti, gotovo su amateri u poređenju sa našim premijerom. Zatim, predsednica Vjosa Osmani ima dugogodišnje borbeno iskustvo. Od početka se borila svim dozvoljenim sredstvima a nikako ne dozvoljavala glavnim rukovodiocima OVK koji, iako su taoci u rasističkom sudu u Hagu, i dalje su na udaru vrhovnog komandanta, sve do trenutka kada neće predstavljati opasnost za ove naslednike slobode koji to nikako nisu zaslužili .

Njena zamenica, Donika Gervala ima još duže iskustvo u borbi protiv bivših političkih zatvorenika Adema Demačija i OVK. Naime, ona je javno izjavila da će, ako to bude tražila, poslati spise Haškom sudu, ako ih do sada nije dostavila. Ne u njihovu odbranu, naravno.

Kada bi ovo troje mrzelo Srbiju i Rusiju u poređenju sa mržnjom koju imaju prema vođama OVK, bez obzira da li su zatvoreni ili "slobodni“, ni Srbija ni Rusija ne bi započele rat protiv Kosova.

Oni koji trube da će biti rata sa Srbijom i Rusijom, imaju zeca u stomaku i danas i pre 500 godina ne bi se borili ni za šta, osim za fotelje vlasti. Ako pogledamo, možda čak i površno, imenovanja u raznim odborima, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, na ministarskim pozicijama i na nižim nivoima vlasti, onda lako nalazimo da nijedna prethodna vlada nema toliki broj bivših  saradnika Jugoslavije, Srbije, Udbe i drugih službi, koliko ima aktuelna vlast.

Potpuno su kastrirani od patriotizma, čak i deklarativnog. Zapravo, da bismo dokazali ovo što ste rekli, imamo mnogo činjenica i smena koje su se u poslednje vreme dešavale upravo onima koji zaslužuju slobodu, koji je trenutno koriste za održavanje vlasti nakon što su ga unapred preuzeli, pokazujući čak i patološku egzaltaciju.

Imamo slučaj da je biološki naslednik bivšeg jugoslovenskog i srpskog saradnika bezbednosti izabran u veoma važan odbor, dok je bivši politički zatvorenik, žrtva nasilja tog saradnika, eliminisan. Slikajte mozaik zapošljavanja u osetljivim zemljama, u osetljivim institucijama, i videćete da su deca špijuna postavljena za ambasadore, članove odbora, portparole, političke savetnike, dok su deca bivših političkih zatvorenika i bivših vojnika OVK, rade sporedne poslove, rade u kafeterijama ili traže načine da odu na druga mesta.

Ili, ako se slučajno neko od njih nađe na nekom važnom mestu a aktuelna vlast njihove roditelje smatra neprijateljima, bacaju kamenje na njih dok ne budu otpušteni. Ova osveta i linč nije postojao ni u jednom režimu. U sadašnjoj vlasti ima toliko mrzitelja OVK, političkih zatvorenika, zatvorenika koji su taoci rasističkog suda u Hagu, ratnih veterana OVK da bi im pozavideli čak i Šešelj i četnici Voje Pećanca.

Bar prema izjavama za javnost koje su dali i daju. Nikome od njih nije falila ni dlaka s glave zbog ovih izjava, a kamoli da budu pozvani na odgovornost. U stvari, to su ljubimci premijera i predsednika. Što su kvislinški prethodnici ovih vladinih kadrova više radili protiv Kosova, Albanije i nacionalni interesa, to su više rangirani i imaju veću stabilnost u održavanju pozicije koju imaju njihovi potomci!

Kada sam ranije univerzalno podržavao Aljbina Kurtija i kada su me univerzalno linčovali internacionalci i ovi politički i nevladini kvislinzi koji se smrzavaju pod povetarcem i punom brigom Kurtija, nisam ni sanjao da će doći vreme kada će Kurti biti tako transformisan u negativnom smislu, bez sumnje.

Aljbina Kurtija je napravio Adem Demaći. Čuli ste da je to pominjao jedino kada se vraćao sa groblja, o čemu nikada nije ni razmišljao! Siguran sam, a vreme mi je pokazalo da svi koji su se podržavali Demaćija, u najgorem trenutku dobijaju račune koje nisu mogli da otplate. Nisu to bili zakoni pravde ili zemaljske osvete, već nalozi božanske pravde! Ko bude živ, poslušaće, naravno!

Svi mi koji smo verovali da su Kosovu potrebne promene bili smo u pravu. Međutim, ni u jednom trenutku nismo verovali i ne želimo da verujemo da je ova promena ona koju smo čekali. Nismo verovali da omladina, umesto da rastopi umove i pobedi na Kosovu, daje sve od sebe da pobegne sa Kosova. Nismo verovali da i dalje treba da crvenimo, da se stidimo i osećamo krivicu pred decom kvislinga srpske policije, Udbe, tužilaštva i pravosuđa, koji danas zauzimaju važne funkcije u institucijama, iako smo i danas snose posledice svog mučenja.

Kako bi izgledao sledeći rat: Pre svega, siguran sam da rata neće biti jer nema ko da vodi. Oni koji pričaju o ratu su jasni da sve dok se na Kosovu nosi jedinstvena NATO uniforma, Srbija neće napasti, zato trube o ratu. Zapravo, ovim "Albancima“, bez kljunova i kandži, bolje bi poslužila trubačka muzika „Il Silenzio“, Nina Rosija, koja služi kao uspavanka za uspavljivanje vojnika! Čak i u najekstremnijem slučaju kada bi međunarodna zajednica odlučila da se povuče sa Kosova, što znači da bi Srbija dobila odrešene ruke da deluje, rat bi vodili oni koji su vodili poslednji rat slavne OVK, njihovi potomci kao i potomci bivših političkih zatvorenika.

Oni su žrtvovani od prvog dana nacionalnog otpora, do vremena kada je izvojevana delimična sloboda. Jedan broj rodoljuba Glavnog štaba Virtuelne vojske aktuelne vlasti borio bi se iz Norveške, Nemačke, Engleske, Švajcarske, Italije i Grčke, dok bi se popriličan broj, kao nastavak porodične tradicije, borio iz Srbije.

Ove kombinacije mogu da se prave tek nakon što se rat u Ukrajini završi i nakon što Rusija i Putin dobiju zasluženu kaznu od premijera Kurtija i Vjose Osmani, putujućeg predsednika, poput usnule Holanđanke!

Iskreno želim da Kina ne napadne Tajvan jer bi to rezultiralo dodatnim angažmanom za Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani, oni će biti prinuđeni da se mobilišu u odbranu Tajvana i u ratu protiv Kine.

Ovo je mali posao, borili bi se protiv milijardu i 500 miliona Kineza. Zanemarljiva posvećenost!

Piše: Bedžet Bajgora