Naredno preispitivanje pritvora za Tačija i Veseljija do 19. decembra

Hašim Tači i Kadri Veselji
Izvor: Klan Kosova

Sudija za prethodni postupak, u slučaju "Tači i drugi" doneo je odluku da se sledeća odluka o preispitivanju pritvora Hašima Tačija i Kadrija Veseljija donese najkasnije do ponedeljka, 19. decembra, saopštila su Specijalizovana veća Kosova.

Sudija je doneo odluku 15. novembra i o rokovima za izjašnjavanje strana, u postupku po zahtevu Tačijeve odbrane, da se osam svedoka sasluša pre početka suđenja, usled njihovih godina i zdravstvenog stanja.

Po Pravilniku, tužilaštvo je dužno da svoj eventualni odgovor na dodatni podnesak odbrane dostavi u roku od 10 dana, međutim, sudija je iskoristio svoje diskreciono pravo da skrati rokove navedene u Pravilniku, i naložio tužilaštvu da odgovori na dodatni podnesak odbrane najkasnije do 18. novembra 2022. godine, a odbrani je naložio da svoj odgovor na eventualni podnesak tužilaštva dostavi najkasnije do srede, 23. novembra 2022.

Takođe, sudija je odlučio i da skrati rokove zato što planira da do kraja godine predmet prosledi pretresnom panelu, te je potrebno da se sva otvorena pitanja rešavaju što ekspeditivnije.