ANKETA Iste želje od Beograda do Tirane: Zdravlje, sreća i mirniji Balkan u 2024. godini

Građani
Izvor: Sneža Krstić / Ringier

Mirniji Balkan, zdravlje, sreću i uspeh na poslovnom i ličnom planu...To je ono što žele građani Prištine, Gračanice, Severne Mitrovice, Beograda, Skoplja i Tirane u 2024. godini.

Građani Prištine poručili su da u sledećoj godini očekuju zdravlje za sebe i svoje najmilije, kao i mirniji Balkan gde će svi moći da žive zajedno.

Među željama žitelja Prištine je i ljubav i uspeh u školovanju ili poslu.

Žitelji Gračanice u sledećoj godini pre svega očekuju dobro zdravlje, pa i napredak. Dok će jedni Novu godinu dočekati u kućnoj varijanti sa prijateljima, drugi su odlučili da neradne dane iskoriste za putovanje.

"Očekujemo sve najlepše. Više zdravlja, sreće. Nadamo se napretku i da će ovde na Kosovu sve biti kako treba. Novu godinu ću dočekati u kućnoj varijanti sa porodicom i prijateljima", rekao je meštanin Gračanice.

Građani Severne Mitrovice u 2024. godini pre svega žele mir, ali i da ponovo vide srpske proizvode u prodavnicama.

Anđela Vitorović iz Severne Mitrovice kaže da su joj jedna od želja u predstojećoj 2024. godini i srpski proizvodi u prodavnicama.

"Iskreno, da se sve smiri ovde i da bude kao što je nekada bilo. Da svi budu živi i zdravi, da se sve smiri i da živimo normalno, i da imamo srpske proizvode. Nadam se nekim boljim vremenima", kaže Anđela.

Mladi u Beogradu ulaze u Novu godinu sa velikim očekivanjima da će biti u svakom smislu bolje. Dok jedni žele da bude više zdravlja, sreće, ljubavi, drugi očekuju zasluženi uspeh i manje stresa, a među mladim Beograđanima ima i onih koji žele da sledeće godine učine još više dobrih dela drugima.

"Nadam se da će biti bolje u novoj godini i da će stvari oko mene biti bolje u svakom smislu. Ove godine sam uspeo da učinim mnoga dobra dela, nadam se da ću sledeće godine moći da učinim i više", kazao je Dušan.

Dušanov sugrađanin očekuje da će uspeti da se ostvari u onome što radi i da počne da radi što više.

"Ove godine sam krenuo lepo, želim da upišem fakultet, ostvarim neku konekciju, upoznam neke nove ljude, oparim se", dodaje Petar dok njegova sugrađanka Jovana očekuje više uspeha, sreće, ljubavi, zdravlja, kao i do sada.

Više uspeha na fakultetu, raznovrsnije obrazovne mogućnosti, poslovne prilike, stabilna finansijska situacija, ispunjen socijalni život i očuvanje zdrave životne sredine, želje su mladih iz Skoplja povodom Nove godine.

Studentkinja iz Skoplja rekla je za Kosovo onlajn rekla je da bi volela da mladi tokom naredne godine imaju veću podršku kada je reč o ulaganjima u obrazovanje i edukaciju.

Takođe, dodala je da bi od velikog značaja za mlade bila i promocija očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.

Građani Tirane veruju da će u Novoj godini biti bolje i da treba ostati u Albaniji, koja je "na pravom putu". Drugi, ipak, misle da se naredne godine ništa neće promeniti i očekuju da se presele u inostranstvo.

"Pre svega, želimo da budemo zdraviji. To je najvažnije. Takođe želimo da imamo što više posla. Mislim da je Albanija na pravom putu. Ovo kažem jer vidim šta se dešava. Naravno da mnogi ljudi nisu zadovoljni, ali stvari idu ka dobrom pravcu, a polako će sve biti u redu. Naravno da budućnost treba da bude ovde. Mi smo takođe mislili da napustimo zemlju, ali ako mi ne ostanemo ovde, Albanija neće biti bolja", ističe jedna meštanka Tirane.