Eparhija raško-prizrenska: Albanski nacionalisti na Kosovu ponovo pokazuju lice, kao i u pogromu 2004.

Ispisani grafiti na zidu nedovršene crkve
Izvor: Kosovo Online

Eparhija raško-prizrenska ocenila je da su grafiti ispisani na crkvi Hrista Spasa u Prištini i transparenti koje su na hram izlepili studenti Univerziteta "Hasan Priština", slika kosovske 'demokratije' i odnosa prema hrišćanskim verskim objektima srpskog naroda.

Kako je objavljeno na zvaničnom Tviter nalogu Eparhije, albanski nacionalisti su, podstaknuti izjavama svojih političara, "pokazali lice".

"Slika kosovske 'demokratije' i odnosa prema hrišćanskim verskim objektima srpskog naroda. Podstaknuti izjavama svojih političara albanski nacionalisti na KiM pokazuju ponovo isto lice koje su pokazali u pogromu 2004. godine", navodi se u objavi Eparhije.

Eparhija je na Tviteru takođe podsetila da je Vladika Teodosije nedavno ukazao da Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne treba zaštita kosovskih institucija, već zaštita od delovanja tih institucija.

"U nedavnom razgovoru sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom Vladika Teodosije je rekao da SPC na KIM ne treba zaštita od strane kosovskih institucija već zaštita od delovanja tih institucija koje sprovode etničku i versku diskriminaciju protiv SPC i našeg naroda", poručuju iz Eparhije raško-prizrenske.