EU povodom protesta zbog liturgije: Očekujemo da vlasti preduzmu mere za održavanja reda i mira

kancelarija eu na kosovu
Izvor: eeas.europa.eu

Kancelarija EU na Kosovu zvanično se oglasila povodom današnjih dešavanja ispred hrama Hrista Spasa u Prištini, poručivši da očekuje održavanje reda i mira.

"Očekujemo da vlasti preduzmu mere za održavanja reda i mira", rekla je za Kosovo onlajn portparol Kancelarije EU u Prištini Dinka Živalj, odgovarajući na pitanje kakav je stav Unije povodom današnjih događaja.

Studenti prištinskog univerziteta "Hasan Priština" danas su održali protest ispred crkve Hrista Spasa, negodujući zbog liturgije koju je u tom hramu juče služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Oni su tom prilikom na crkvi ostavili transparente "građevina greha" i "simbol počinilaca genocida".

Prethodno su na crkvi osvanuli i uvredljivi grafiti "Hristos mrzi Srbe", koje su ispisali nepoznati počinioci i pored toga što je od juče oko crkve pojačano prisustvo Kosovske policije.

 

 

gog
11. Jun 2021.
Pa vi sami vidite sta se radi.Vi i Amerika ste stvorilu ovu kvazi drzavu koja vam samo kontrira i nista ne slusa niti radi po vasim naredbama.To je prava dzungla.
Maria
11. Jun 2021.
Ko ce da reagira?? Niko kao i dosad!!!