Er Srbija i Džetblu potpisali kod-šer sporazum: Lakša putovanja između SAD i regiona

Er Srbija
Izvor: Kosovo Online

Avio-prevoznik “Er Srbija” i američki Džetblu uspostavili su kod-šer saradnju zahvaljujući kojoj će letovi kompanije Džetblu biti dostupni putnicima srpskog nacionalnog avio-prevoznika na veb sajtu www.airserbia.com.

“Postavili smo naš ‘JU’ kod na 25 destinacija u okviru Džetblu mreže, dok je Džetblu postavio svoj ‘B6’ marketing kod na naše direktne letove od međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku (JFK) i Međunarodnog aerodroma O’Her u Čikagu (ORD) do beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG)”, saopštila je kompanija Er Srbija.

Džetblu planira da u skorijoj budućnosti postavi svoj „B6“ kod i na druge letove između Beograda i određenih destinacija u Evropi.

„Veoma se radujemo saradnji sa kompanijom Džetblu i verujemo da će ona znatno unaprediti mogućnosti putovanja između Sjedinjenih Američkih Država i destinacija u okviru mreže Er Srbije, naročito onih u oblasti šireg Balkana“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Generalni direktor kompanije Džetblu Robin Hejs rekao je da ta kompanija sa Er Srbijom sarađuje od 2016. godine i da ima odlično međulinijsko partnerstvo i da su putnici Er Srbije dobrodošli na njihovima letovima.

“Na raspolaganju su im i naše povoljne avio-karte i sjajna usluga", rekao je Hejs, a navodi se na sajtu Er Srbije.

Džetblu je njujorška aviokompanija i vodeći avioprevoznik u Bostonu, Fort Loderdejl-Holivudu, Los Anđelesu, Orlandu i San Huanu, navodi se u sapštenju. Putnicima Džetblu kompanije na raspolaganju su letovi do više od 100 destinacija širom SAD, Latinske Amerike, Kariba, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Er Srbija leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi. Posredstvom partnerskih avio-kompanija u prilici je da ponudi letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, Er Srbija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.