Gračanica: Uspostavljanje saradnje sa Zavodom za sport i medicinu sporta iz Novog Sada

Pokrajinski zavod za sport i omladinu
Izvor: Opština Gračanica

Delegacija opštine Gračanica, predvođena direktorom za omladinu i sport Dušanom Cvejićem, nalazi se u poseti Pokrajinskom zavodu za sport i omladinu u Novom Sadu, sa ciljem uspostavljanja saradnje sa tom vojvođanskom ustanovom, objavljeno je na sajtu opštine Gračanica.

Na veoma konstruktivnom sastanku dogovorena je saradnja koja će se najviše ogledati u stručnoj pomoći i dijagnostici treniranosti perspektivnih sportista, osposobljavanju sportskih stručnjaka, nadzoru nad stručnim radom, kao i ostalim delatnostima Zavoda.

Na sastanku je zaključeno da Gračanicu treba vratiti na sportskoj mapi i da se zajedničkom saradnjom može doći do planiranih ciljeva.

Prava predavanja i edukacija naših trenera trebalo bi da bude organizovana već u narednom mesecu, kada se u Gračanicu očekuje dolazak delegacije od petnaestak članova Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Tom prilikom organizovaće se i testiranja i ispitivanja oko 150 mladih sportista uzrasta od 6 do 14 godina.

Kako se navodi, saradnja Opštine Gračanica i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu rada iz Novog Sada biće ozvaničena potpisivanjem Memoranduma o saradnji.