Gradonačelnik Novog Sada ugostio osnovce iz Orahovca i Velike Hoče

Novi Sad
Izvor: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ugostio je danas u Gradskoj kući oko 40 osnovaca sa Kosova, iz Orahovca i Velike Hoče, koji su došli u petodnevnu posetu Novom Sadu, prenosi RTV.

Đurić je deci rekao da je Novi Sad oduvek bio grad velikog srca koji gradi i održava mostove prijateljstva sa svima.

"Mislim da ste svi vi takvi da vas je život u teškim uslovima u kojima odrastate naterao da nekako brže odrastete za razliku od dece u našem gradu, koji imaju nekako lakše uslove za život i školovanje. Ono što treba svakako da znamo je da su ljudi ti koji prave bolji život i bolje okruženje za sve nas, ali za to bolje okruženje i za te ljudske mostove važan je mir", rekao je Đurić.

Vođa puta Bojan Pavlović kaže da je za decu osmišljen raznovrstan program, te su tako imali priliku da obiđu Petrovaradinsku tvrđavu i posete Begeč, gde su probali riblje specijalitete.

"Ovo je ne samo ispunilo njihova očekivanja, već ih i prevazišlo, nisu mogli ni da zamisle da će sve ovo doživeti tokom svog boravka u Novom Sadu. Ovo su stvari koje su možda svakodnevnica za njihove vršnjake, ali sam siguran da će za njih biti nezaboravno iskustvo", izjavio je Pavlović.

Organizator posete je preduzeće Vode Vojvodine, koje je obezbedilo paketiće i organizovalo razne aktivnosti u gradu, a direktor ovog preduzeća Srđan Kružević poručio je deci da čuvaju ova prijateljstva svojim znanjem i ljubavlju.