Joksimović obišao Stojanovića u Dobrotinu i ponudio pomoć Kancelarije za KiM

Joksimović obišao Stojanovića
Izvor: Opština Lipljan

Predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović, u pratnji saradnika i gradonačelnice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić, obišao je danas Nikolu Stojanovića iz Dobrotina kome su nepoznati počinioci proteklog vikenda ukrali preko 25 ovaca i tom prilikom obećao pomoć preko Kancelarije za KiM.

Joksimović je prilikom posete istakao da su krađe u opštini Lipljan vrlo učestale i da mu je drago što će Kancelarija za KiM, zajedno sa opštinom, pomoći da se Stojanoviću nadoknadi šteta u vidu kupovine ovaca.

„Danas, kada smo obišli Stojanovića i uverili se u kakvim uslovima živi, videli smo da je u pitanju pravi domaćin i nadamo se da ga ovakvi pritisci neće zastrašiti. Pljačke i napadi su sve učestaliji, ali nećemo dozvoliti da nam na taj način uplaše ljude, domaćine, koji vekovima čuvaju svoja ognjišta. Hvala Kancelariji koja je odmah reagovala i ponudila pomoć Stojanoviću“, rekao je Joksimović.

Podsetimo, portal Kosovo onlajn izvestio je juče o krađi ovaca Nikoli Stojanoviću koji je tom prilikom istakao da je zabrinut da će se slično ponoviti i da je to jedan vid zastrašivanja i pritisak na opstanak ove porodice u Dobrotinu. 

„Ne možemo normalno da živimo, normalno da se ponašamo. Kako da očekujemo nešto drugo. Takvi su uslovi, i kada bi hteo nešto da radiš, ne možeš, ne možeš da živiš od svog poštenog rada, ne dozvoljavaju ti“, rekao je Stojanović.