Miladinov u Kosovskom Pomoravlju: Nastavljamo da se borimo za ostanak i opstanak Srba

Svetlana Miladinov u Kosovskom Pomoravlju
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov, u okviru programa podrške socijalno ugroženim porodicama, posetila je danas više porodica u Kosovskom Pomoravlju i poručila da će država Srbija nastaviti da se bori za ostanak o opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Miladinov je, između ostalih, posetila sedmočlanu porodicu Aleksić iz Raniluga koja ostvaruje primanja jednokratne pomoći i socijalna davanja Kancelarije za KiM preko opštine Kosovska Kamenica.

"Kancelarija brine o stanovništvu na celom Kosovu i Metohiji. Meni je danas četvrti dan kako sam ovde i posećujem i porodice. Imam sastanke sa našim direktorima škola, vrtića, zdravstvenih ustanova, predsednika oština, članova veća i sve ovo zajedno čini veliko zadovoljstvo što sam danas u Kosovskoj Kamenici, kod dobrih i plemenitih ljudi, dobrih domaćina, a nadam se da će Kancelarija i ubuduće pomagati. Nama je to cilj, kada vidimo nasmejanu i dobru decu, dobre đake, a naša deca to i jesu, kao i Sofija, Aleksa i Andreja, da budemo što više prisutni na terenu i da što više pomažemo i dajemo, u skladu sa mogućnostima, našem narodu na prostoru KiM“, rekla je Miladinov.

Ona je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vućića, dodajući da Kancelarija za KiM, zajedno sa njim, nastavlja da se bori za opstanak i ostanak srpskog naroda na Kosovu.

Porodica Aleksić ima troje đaka koj su na poklon dobili laptop računar, školski pribor i slatkiše, a Gordana Aleksić se zahvalila na pomoći.

"Mnogo znači. Njihovo malo, nama je mnogo. Zahvaljujem se svima. Radim u školi na zameni. Suprug ne radi nigde. Bavimo se poljoprivredom, čuvamo stoku, preživljava se. Nije loše, može da se živi, a nadamo se da će biti bolje“, rekla je Aleksić.

Predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić kaže da pomoć Kancelarije za KiM olakšava Srbima život na Kasovu.

„Ovaj obilazak pomoćnice mnogo znači i nama, i našim meštanima, daje nam podstrek da ostanemo ovde i opstanemo na vekovnim ognjištima“, rekla je Aksić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM u Ranilugu je posetila i osmočlanu porodicu Antić. Njima je u ime Kancelarije za KiM donirala mašinu za rezanje suhomesnatih proizvoda, mašinu za mlevenje mesa i slatkiše.