Miladinov u poseti Crkvenoj Vodici, Plemetini i Prilužju

Svetlana Miladinov sa porodicom Spasić
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov nastavlja posetu centralnom Kosovu.

Ona je nakon obilaska više mladih bračnih parova sa decom u centralnom Kosovu ocenila da je reč o skromnim porodicama koje nisu čekale na posao već se porodično bave poljoprivredom, mada su neki od njih fakultetski obrazovani.

"Nama kao Kancelariji za KiM zaista jako mnogo znači kada vidimo da su porodice, radne, vredne, da imaju divnu decu i da su mladi bračni parovi. To i nama znači da ovo što radimo, zaista vredi i da je njihov ostanak i opstanak i znak da Srbija ovde zaista ima budućnost", navela je Miladinov.

Ona je objasnilla da je posetila i više škole kako bi se upoznala sa situacijom, o svakodnevnim problemima, ali i potrebama da se nastava izvodi na savremen način.

"Ove godine, u dogovoru sa direktorom Kancelarije, Petrom Petkovićem dogovorili smo da radimo na stvaranju boljih uslova sve dece, da im boravak u školama bude prijatniji zamenom starog, dotrajalnog nameštaja i da im se unapredi nastava kupovinom novih tabli, kompjutera, lap topova, svega onoga što će im omogućiti savremenu nastavu jer deca su naša budućnost", naglasila je Miladinov.

Miladinov je obišla danas OŠ "Dositej Obradović" u Crkvenoj Vodici.

Direktor ove škole Igor Maksimović ističe da Kancelarija za KiM stalno pomaže ovoj obrazovnoj ustanovi,

"Ovo je multietnička škola, popodne na časove idu albanski đaci, ali Kancelarija vodi računa o svima. Ne odvajaju učenike po nacionalnoj pripadnosti. Misle na sve nas ovde. Uložili su dosta, od video nadzora, fasade, izrada staze za učenike, zamene oluka...Mnogo nam znači poseta predstavnika naše države zato što smo svesni da bez naše države nama nema opstanka na ovim prostorima", rekao je Maksimović.

U okviru posete centralnom Kosovu, Miladinov je posetila i porodice Radovana Spasića i Božice Jovanović u Plemetini.

Božica Jovanović je krako istakla da je pomoć Kancelarije od velikog značaja kako bi ostali i opstali na Kosovu.

Nakon toga usledila je poseta OŠ "Vuk Karadžić" i TŠC "Nikola Tesla" u Prilužju.

Srđan Zdravković, direktor OŠ "Vuk Karadžić" naglasio je da je Kancelarija za KiM ove godine obezbedila rekonstrukciju cele škole, uključujući i školski inventar.

"To je pomoć koja nam veoma znači", istakao je Zdravković.

 

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov je zatim posetilaa OŠ "Sveti Sava" Grace i OŠ "Milan Rakić",  ambulantu doma zdravlja"Obilić" i porodicu Tomislava Ristića u Babinom Mostu.

Radojka Marković, direktorka OŠ "Sveti Sava" iz Graca naglašava da su zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM uvedene telefonske veze, elektronski dnevnici, video nadzor...

"Renovirana je apsolutno čitava škola", naglasila je Markovič.

 

U popodnevnim satima planiran je obilazak OŠ “Sveti Sava” u Sušici.

Miladinov je juče započela posetu centralnom Kosovu posetom OŠ ,,Miladin Mitić" u Lapljem Selu, obilaskom porodica Ćurčić i Milošević, kao i osnovne škole u Gračanici i Donjoj Gušterici.