Muzičko takmičenje „Triolice“ održano u Severnoj Mitrovici

Muzičko takmičenje „Triolice“ održano u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

U sali Mitrovačkog dvora danas je održano okružno muzičko takmičenje „Triolice“ u kome su učestvovali učenici iz 10 škola širom Kosova, sa ciljem da se odaberu najbolji izvođači i pošalju na republičko takmičenje u Beogradu.

Deca skoro svih uzrasta su se pred punom salom takmičila u izvođenju numera različitih žanrova, a svi učesnici su dobili i vredne nagrade.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac kaže da mu je drago zato što je takmičenje ovoga tipa upravo u Severnoj Mitrovici.

„Mnogo sam srećan kada vidim osmehe na licima naše dece. Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je uvek tu da podrži ove manifestacije i da se nađe ustanovama obrazovanja i kulture. Ovde su nam takmičari sa čitave teritorije KiM. Imamo izuzetno talentovanu decu i očekujem da će sve proći u najboljoj amosferi i da će pobediti najbolji“, poručio je Zaporožac.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Milorad Jovanović, čija ustanova pruža tehničku podršku ovoj manifestaciji, istakao je da je ovo lepa prilika da se sva deca okupe sa čitavog prostora Kosova.

„Ni ova kiša, ni ovaj loš dan nije poremetio ovu priču. Mislim da je namera bila dobra i da smo sve ovo što smo pokušali da uradimo, uradili na najbolji način. Koordinator programa je Sandra Vukadinović Marković, nastavnica muzičke kulture u našoj školi. Kompletan kolektiv, svi oni koji su bili potrebni, bili su tu da podrže ovu inicijativu. Ove situacije i dešavanja nam zaista trebaju“, kazao je Jovanović.

Koordinatorka ovog muzičkog takmičenja Sandra Vukadinović Marković je istakla da iza ovog takmičenja stoji Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam odabrana kao koordinator ispred udruženja, sa ciljem da se u što boljem mogućem svetlu realizuje ovo takmičenje na prostoru KiM. Danas je sa nama devet osnovnih i jedna srednja škola. Publika ima mogućnost da uživa u raznim muzičkim žanrovima – dečija pesma, narodna domaća i strana, starogradska pesma... Deca se predstavljaju u solističkom izvođenju, duetima i pevačkim grupama“, navela je Vukadinović Marković.

Na republičko takmičenje koje će se održati u Beogradu, plasirali su se u okviru prve kategorije Dečije pesme Jana Božović, u okviru druge kategorije Dečije pesme Lena Kalaba.

U okviru Starogradske pesme plasirala se Dušica Vučinić, dok je u okviru kategorije Narodne strane pesme plasman ostvarila Vasilija Spasojević. Što se tiče popularne pesme treće kategorije plasirala se Olga Jakšić, a u istom žanru plasirale su se Teodora Zarković iz četvrte kategorije, i iz pete kategorije Toplica Nedeljković.

Helena ilić iz treće kategorije, osvojila prvo mesto u žanru Domaća narodna pesma, a Teodora Popović iz četvrte kategorije Narodne domaće pesme je osvojila plasman prvim mestom.

Najboljim duetom proglašeni su učenici Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice iz treće kategorije, a iz četvrte kategorije učenici Osnovne Škole „Branko Radičević“ iz Severne Mitrovice.

Plasman su osvojile i pevačke grupe i to prvim mestom u drugoj kategoriji iz Osnovne škole „Kralj Milutin“, i grupa pevača iz treće kategorije Medicinske škole u Severnoj Mitrovici.