Najbolji diplomci medicinskih fakulteta radiće i u KBC "Kosovska Mitrovica"

Vučić sa diplomcima
Izvor: Tanjug

Najbolji diplomci, 200 budućih lekara i 500 medicinskih sestara i tehničara, koji su danas dobili ugovore o radu, zadovoljni su što je država prepoznala njihov trud i "neprospavane noći nad knjigom", i dodaju da danas dobijaju posao koji su sanjali šest godina, prenosi Tanjug.

Svi oni su danas dobili priliku da lekarsku karijeru počnu u kliničkim i kliničko-bolničkim centrima u zemlji.

U ime najboljih, na svečanosti se obratila dr Milica Markagić koja je poručila da mladima ovaj program daje veru i vraća nadu da se prave vrednosti i dalje cene.

"Neko je umeo da prepozna naš trud i neprospavane noći nad knjigom. Danas dobijamo posao koji smo sanjali pre šest godina kada smo upisivali medicinu. Danas nam je data prilika da svoje snove ostvarimo u željenom gradu baveći se željenom specijalizacijom”, istakla je dr Markagić.

Ona će svoju profesionalnu karijeru započeti u KBC "Kosovska Mitrovica", na odeljenju anesteziologije.

Pored najboljih diplomaca sa medicinskih fakulteta, ugovore je dobilo i 500 najboljih tehničara iz srednjih medicinskih škola. Među njima je i Filip Ninković koji će kao medicinski tehničar raditi u Institutu za majku i dete.

"Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i državi jer su omogućili da svoje karijere počnemo u svojoj državi. Ovaj program je veliki podsticaj svim kolegama koji i dalje vredno uče i rade", poručio je Filip.