Otvorena rekonstruisana ambulanta u selu Vidanje

Renovirana ambulanta u Vidanju
Izvor: Kancelarija za KiM

U povratničkom selu Vidanje u opštini Klina danas je otvorena kompletno renovirana i adaptirana zdravstvena ustanova, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je projekat obnove svih napuštenih ili zatvorenih seoskih ambulanti u srpskim sredinama u pokrajini kako bi se povećao nivo zdravstvene zaštite.

Prva takva rekonstruisana ambulanta u selu Vidanje otvorena je danas i primila je prve pacijente. Ona primarnom zdravstvenom zaštitom pokriva oko 250, uglavnom starijih žitelja ovog kraja, koji su prethodno išli u domove zdravlja u Osojanu ili u Goraždevcu.

"U narednom periodu predstavnici Kancelarije nastaviće sa obilaskom i popisaće sve seoske ambulante kojima je potrebno renoviranje, a postoji potreba za njihovim radom. Cilj je da se one dovedu u funkcionalno stanje i da naši sunarodnici imaju na rapolaganju lekare i medicinsko osoblje, koje će im u svakom trenutku biti na raspolaganju", istakla je Svetlana Miladinov pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.