Podelom stanova u "Beograđanki 2" rešen problem za 20 porodica Samačkog bloka

Popadić uručuje ključeve porodici Golubović
Izvor: Kosovo Online

Predstavnik grada Beograda i direktor JKP „ Čistoća“ Marko Popadić u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, čelnika ovog grada i Srpske liste uručili su danas 20 ključeva od stanova za korisnike Samačkog bloka u zgradi čiju je izgradnju finansirao Grad Beograd.

„Beograđanka 2“ je druga zgrada za samo godinu dana, za čiju je izgradnju sredstva izdvojio Grad Beograd, a novi krov nad glavom i život dostojan čoveka dobilo je 20 porodica koje su duži vremenski period živeli u nehumanim uslovima.

Uz žaljenje što ovoj svečanosti nije mogao da prisustvuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kojem je zabranjen ulazaka na Kosovo, a koji je najzaslužniji što su ovi projekti realizovani, Popadić je rekao da je ovo samo nastavak uspešne saradnje i da će uskoro u Severnoj Mitrovici početi izgradnja i treće zgrade koja će biti poklon Grada Beograda.

„ U dve zgrade za koje je izdvojeno blizu 700 hiljada evra uselilo se 40 porodica koji je su živele u kolektivnom centru u nehumanim uslovima, a uskoro će početi i izgradnja treće zgrade. Najvažnije je da ovo nije jedina pomoć Kosovskoj Mitrovici i našem narodu na Kosovu i Metohiji. Tu je park u centru grada vrednosti 100 hiljada evra i donacija vozila JKP „Standard“. To najbolje dokazuje da Priština nije uspela da odvoji Kosovsku Mitrovicu od Beograda, Kosovo i Metohiju od Srbije i mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da pomažemo“, rekao je Popadić.

Zahvalnost Gradu Beogradu na nemerljivom doprinosu i prepoznavanju važnosti stambenog zbrinjavanja stanovništva na Kosovu uputila je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković.

„Svaka nova kuća, nova zgrada predstavlja jasan znak i šalje jasnu poruku našem stanovništvu da im na Kosovu i Metohiji pripada ostanak, opstanak i budućnost. Ovaj veliki doprinos Grada Beograda je potvrda da svi radimo zajedno, da smo tim i da imamo zajednički cilj. Pre par dana je direktor Petar Petković podelio 36 stanova u Kosovskoj Mitrovici i to je samo deo onoga što je planirano za ovu godinu. Mi nastavljamo u istom ritmu“, rekla je Stojković.

Reči hvale uputio je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovice Aleksandar Spirić koji je naglasio da se ovim još jednom pokazuje bratska i istinska ljubav Grada Beograda i Beograđana prema Srbima na Kosovu.

„Svi zajedno moramo da budemo istrajni na našem putu i ovim pokazujemo da smo odlučni i čvrsti u nameri da ostanemo na ovim prostorima. To pokazuje i zajednička borba i energija svih predstavnika na prostoru Kosova koji nesebično daju doprinos da se poboljša život i kvalitet ljudi, na gde živeli. Potvrda svega toga je i Srpska lista koja pokazuje da joj je na prvom mestu i prioritet u radu stvaranje boljih uslova za život ljudi na ovim prostorima“, rekao je Spirić

Lepe želje i puno srećnih trenutaka u novim domovima stanarima Beograđanke 2 poželeo je i predsednik Srpske liste Goran Rakić koji im je poručio da zaborave sve one ružne trenutke koje su do sada preživeli i da se raduju novom početku.

Novu roze sobu u kojoj će primiti svoje drugare od danas će imati i Sofija Golubović koja će sa svojom majkom Ivankom posle mnogo godina podstanarskog života napokon živeti u svom stanu.

„Mnogo sam srećna što ću konačno imati svoju sobu i svoj stan, ali i zato što mama neće morati svakog meseca da izdvaja novac za kiriju“, rekla je malena Sofija.