Potpisan Sporazum o saradnji Akademije strukovnih studija Kosovsko Metohijske i opštine Leposavić

Mišić i Todić potpisali sporazum o saradnji
Izvor: Kosovo Online

U kabinetu predsednika Privremenog organa opštine Leposavić Zorana Todića, danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Akademije strukovnih studija Kosovsko Metohijske i Opštine Leposavić.

Potpisnici sporazuma obavezali su se da će ostvariti poslovno-tehničku i stručnu saradnju, koja će biti  u obostranom interesu, a naročito u interesu studenta Akademije strukovnih studija koji su upisani na studijske programe koji se realizuju u odseku Uroševac – Leposavić. 

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je naglasio da je samo postojanje visokoškolskih ustanova u opštini Leposavić od izuzetnog značaja za celu opštinu i njene stanovnike. 

„Pored lakše dostupnosti obrazovnih ustanova za naše mlade sa prostora Kosova i Metohije, njihovo postojanje i funkcionisanje znači i poboljšanje ekonomskog položaja naših stanovnika, jer dolaskom velikog broja studenata otvaraju se mogućnosti za mnoge delatnosti u kojima bi naši meštani mogli da plasiraju svoje proizvode i pružaju usluge i na taj način reše egzistencijalno pitanje za svoje porodice. Opština je i u prethodnom periodu, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomagala kako bi stvorili što kvalitetnije uslove za rad i boravak studenata", kaže Todić.

Predsednik Akademije strukovnih studija Kosovsko Metohijske prof. dr Milan Mišić izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji  i istakao da će potpisivanjem ovog Sporazuma ta saradnja biti dodatno unapređena. On je dodao da je ove godine upisan rekordan broj novih studenata.

“To je veliko poverenje studenata u naše ustanove i, u naše nastavnike i saradnike. Ali taj uspeh ne bi bio tako sjajan da nismo imali veliku podršku lokalne samouprave SO Leposavić, gde je nama sedište, predsednika Privremenog organa opštine Zorana Todića i svih javnih preduzeća i ustanova koja su u sastavu opštine Leposavić. Svi su nam oni pomogli u danima kada je bio prijemni da sve to protekne u najboljem redu. Kao kruna te saradnje danas smo potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji“ rekao je Mišić.

Čak 320 studenata opredelilo se da stekne znanje i poslovne veštine na ovoj Viskoškolskoj ustanovi čije je sedište u Leposaviću. Opština Leposavić će nastaviti da, u saradnji i uz podršku države Srbije, stvara bolje uslove kako bi i narednih godina privukli veći broj studenata.