Sindikat kosovske policije: 75 odsto policajaca u kreditima, nadali smo se većim platama

policija
Izvor: GazzetaExpress

Predsednica Sindikata kosovske policije Valjbona Kamberi, pred poslanicima u Odboru za bezbednost i odbrambena pitanja, ukazala je na neka od nezadovoljstava koje imaju zaposleni u policiji, prenosi Gazeta Ekspres.

Kamberi je rekla da od 21 pripadnika kosovske policije koji su preminuli na dužnosti, članovi njihovih porodica primaju 270 evra mesečno i imaju po pet članova.

“Izgubili smo 21 člana, plaćeno je 270 evra, sve ove porodice imaju po pet članova“, rekla je Kamberi.

Prema Sindikatu policije, u nadi da će obećanje o povećanju plata biti ispunjeno, 75 odsto radnika je ušlo u kredite, međutim, tako nešto se nije dogodilo.

“Ukupno 75 odsto policajaca ušlo je u kredite misleći da će dobiti povećanje plata, nisu uzimali od drugih lica, ušli su u kredite zbog kuća i stanova za svoje porodice. Ni rad za praznike i vikende nije plaćen, preko šest hiljada policajaca radi vikendom, nisu plaćeni jer to vlada nije razmatrala“, napomenula je Kamberi.

To su zahtevi koje imamo, dodala je.

"Volela bih da budu ispunjeni pre nego što izađemo na protest, jer će tada biti i drugih zahteva, to su dva zahteva koja tražimo od vas. Hitni paket i topli obrok, to policija očekuje. Ne ostavljajte nas bez toga “, rekla je Kamberi.