Srbi na severu Kosova zabrinuti zbog dolaska Rosu

Rosu kod skretanja za Banjsku
Izvor: Kosovo Online

Nakon jutrošnjeg raspoređivanja specijalnih policijskih jedinica Rosu, na prelazima Jarinje i Brnjak, na severu Kosova vladaju tenzije i prisutan je strah kod građana.

U Severnoj Mitrovici oseća se zabrinutost gradjana, a uspostavljanje recipročnih mera od strane vlade Aljbina Kurtija glavna je tema ovog jutra kod stanovnika tog grada.

Tokom jučerasnjeg dana mehanizacija i vozila kosovske policije ubrzano je radila na uspostavljanju novih punktova, iako je iz Kosovske policije izjavljeno da je reč o obezbedjivanju "poboljšanih uslova za rad i nadzor prelaza", da bi nakon toga rano jutros usledilo i rapoređivanje jedinica Rosu, koje su stigle na dva prelaza na severu.

Sem na prelazima, specijalci Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

 

Mmm
20. Septembar 2021.
Pa sta je sad veliki srbi sa servera, jedan dan je rosu na severu i odma panika, Srbi juzbo od Ibra zive sa tim dvadeset godina, a vi ste opet veci i jaci, hrabriji...ili vas samo mama Srbija vise mazi nego ostale.
rama
20. Septembar 2021.
nikakav problem nije ni sa civilima ni sa koga kako rade na carinu u serbije sto menjaju tablice isto i tu sta je problem sa narodom nista ne pravite kao sto ce nesto desaviti nista samo reciprocitet tablice zasto albanci menjaju na serbiju tako i serbi iz serbije isto ako serbi ne menjaju kosovske tablice i ovde ce biti isto svi na svome bez panika