Štrajk radnika obezbeđenja u zgradi MTS u Gračanici; Ognjanović: Nemaju pravo da nam uzurpiraju prostorije

Štrajk
Izvor: Kosovo Online

Radnici firme za pružanje usluga obezbeđenja "Sikvester imploiment", koji obezbeđuju prostorije MTS d.o.o u Gračanici stupili su danas u, kako su naveli, štrajk upozorenja zbog niskih plata, neujednačenih primanja i rešavanja njihovog daljeg radnog statusa.

Više od 30 radnika od jutros drži u blokadi ispostavu MTS d.o.o. u Gračanici i ne dozvoljavaju pristup objektu. Kako su naveli, protest je jedini način da se reši njihov radni status. 

Prema rečima jednog od štrajkača, bili su primorani na ovakav korak.  

“Ovo je miran protest, mi samo tražimo svoja prava, kao i povratak na svoja radna mesta gde smo radili godinama”, naveo je on.

Direktor MTS d.o.o. u Severnoj Mitrovici Dejan Ognjanović istakao je za Kosovo onlajn da radnici “Sequester employmenta” nemaju pravo da uzurpiraju prostorije MTS d.o.o. 

"Oni od menadžmenta svoje kompanije traže povećanje plata. To što su uradili danas je nezakonito uzurpiranje prostorija MTS, u cilju ostvarivanja njihovih zahteva ka menadzmentu njihove kompanije. Zakonski nemaju nikakvo pravo da štrajkuju u prostorijama MTS i da sprečavaju zaposlene u MTS da rade svoj posao”, rekao je Ognjanović.