Sve "zvezde" prvi put pevale u Leposaviću

Sve zvezde u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

U Leposaviću je juče održan prvi koncert dece polaznika škole pevanja pod nazivom "Sve moje zvezde", a koja je počela sa radom u oktobru prošle godine. Učestvovalo je preko 20 polaznika, koji su se potrudili da predstave talenat lepog pevanja, pred mnogobrojnom publikom i svojim drugarima.

Koncert su otvorili stariji učenici škole pevanja iz Severne Mitrovice, Anja Jerotijević i Dačo Virijević, a nakon njih pop pesmama, predstavili su se talenti iz Leposavića.

Mia Virijević već mašta o većoj sceni, jer kako kaže volela bi da svoj talenat podeli sa više ljudi.

"Za mene ovaj koncert dosta znači i da budem iskrena volela bih da još negde nastupam, jer kada već imam talenat zašto da ne podelim sa sa još više ljudi. Ne znam koliko ima talentovane dece, ovde smo samo mi, ali možda ima još talenata, a da se nisu prijavili u školu pevanja", rekla je za Kosovo onlajn Virijević.

Jako sam uzbuđena jer je ovo naš prvi koncert, dodala je Nena Drobnjak.

"Ovaj koncert mi znači puno, jer je ovo moj prvi koncert i jako sam uzbuđena. Muzika je nešto u čemu uživam i ono što ja najviše volim. Moj cilj je da jednoga dana postanem pevačica. Najviše volim da pevam pop i etno muziku", izjavila je Drobnjak.

Jana Milosavljević već godinu dana pohađa školu pevanja, kaže da je svaki čas na kome nauči nešto novo o pevanju čini srećnom.

"U školi pevanja sam nešto oko godinu dana, lepo se družimo i volim što sam deo nje. To je nešto što me čini srećnom. Ovu školu sam odabrala zato što je za mene najbolja, jer imamo šta da naučimo i veoma lepo se družimo", kaže Milosavljević.

Vuk Stefanović je jedini dečak među mnogobrojnim devojčicama u školi pevanja, kaže da mu to ne smeta i dodaje da najviše voli pop pesme.

"Školu pevanja sam odabrao zato što volim da pevam. Najviše volim pop muziku. Večeras ću vam pevati" Bolje da sam druge ljubio", " Lutka" i duet "Godinama", rekao je za Kosovo onlajn Stefanović.

Škola pevanja je veoma značajna za  jedno ovako malo mesto kao što je Leposavić, rekao je jedan od roditelja dece, Radomir Martinović.

"Svakako da je veoma značajno imati školu pevanja, zato što je ovo naše malo mesto gde deca nemaju puno mogućnosti. Dušan Popović je muzički obrazovan i on ima znanje i iskustvo koje ume da prenese na našu decu. Ne mora svako od ove dece postati pevač, ali je dobro da korisno provode vreme i muzički napreduju, od njih dvadeset, dvoje da postanu muzičari ili pevači, svirači to je značajan pomak", istakao je Martinović.

Koncert je održan u organizaciji "Tillco studio" i škole pevanja, profesora Muzičke škole "Miodrag Vasiljević" iz Severne Mitrovice Dušana Popovića, koji kaže da je veliko zadovoljstvo raditi sa decom iz Leposavića.

"Leposavić je za razliku od svih ostalih mesta gde sam radio i u prošlosti i danas ima neku svoju dušu, specifičnosti. Drugačiji su ljudi ovde, drugačija su deca. Pre svega veliko hvala svoj deci, svim roditeljima. Prihvatili su me na prvu loptu, a ja sam njih jako zavoleo. Meni je cilj da sa njima radim i ja sve od sebe dajem da ispunim neke njihove snove, sa osmehom i optimizmom u duši. Deca su divna, talentovana, sjajna i lepo vaspitana. Roditelji su krotki i fini, emancipovani. Vi kažete malo mesto na severu Kosova, a oni kao da su iz Beograda. Ja sam oduševljen sa ovih pet meseci u Leposaviću. Imamo puno dece u školi pevanja i puno interesanata i retko ko preskoči čas, to je veoma čudno i ja mislim da se deca raduju od časa do časa i svaki zadatak koji postavim pred njima oni to urade savršeno dobro", istakao je Popović za Kosovo onlajn.