Svečlja: Svi oni koji izazivaju opštu opasnost paleći vatre biće pronađeni i kažnjeni

Dželjalj Svečlja
Izvor: Facebook

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svečlja poručio je da je ovo ministarstvo aktiviralo Operativni centar koji trenutno koordinira sve akcije terenskih timova za odgovor na požare koji su prethodnih dana izbili na više lokacija na Kosovu.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da vatrogasci, pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga, pripadnici kosovske policije koje podržava KFOR rade punim kapacitetom na gašenju požara, dajući sve od sebe da zaštite živote i imovinu građana na ovim lokacijama.

„Veoma je važno naglasiti da smo uprkos visokim temperaturama naišli na slučajeve namernog paljenja nekih nesvesnih građana, zbog čega je kosovska policija već uhapsila dve osobe, nastavljajući istragu za druge sumnjive slučajeve. Mobilizacija svih naših institucija neće biti dovoljna u ovim situacijama ako nedostaje građanska odgovornost”, napisao je Svečlja.

On je još jednom uputio poziv građanima na Kosovu da budu izuzetno oprezni, da ni u kom slučaju i okolnostima ne pale vatru, jer će u suprotnom biti kažnjeni svi oni koji izazivaju opštu opasnost.