TAV Makedonija: Er Srbija će od juna obnoviti avio-liniju Beograd-Ohrid

Aerodrom Skoplje
Izvor: Facebook/Skopje international airport

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija nastaviće letove između Beograda i Ohrida od juna ove godine, javlja „TAV“, operater međunarodnog aerodroma Skoplje i aerodroma Ohrid, nakon najave avio-kompanije za ponovno uvođenje ove vazdušne veze.

Od 5. juna Ohrid će biti povezan sa Beogradom vazdušnim putem četiri puta nedeljno, odnosno svakog ponedeljka, srede, petka i subote.

“TAV, kao operater aerodroma, uvek pozdravlja odluke avio-kompanija za uspostavljanje novih ili obnovljanje avio linija. Srećni smo što će aerodrom u Ohridu ponovo dodati ovu avio-kompaniju u svoju mrežu, kojom se obnavlja avio veza obustavljena 2017. godine. Ova avio-veza će značiti da će turisti iz Srbije moći da do Ohrida putuju avionom i na brži i udobniji način imaju priliku obiđu okolinu i region Ohridskog jezera. Ova linija će dodatno otvoriti nove destinacije za naše građane i za ljude u gravitacionoj zoni Ohridskog regiona jer Er Srbija leti do preko 70 destinacija u Evropi, Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi, što je još jedna prednost i pogodnost za naše putnike”, rekao je Metin Batak, generalni direktor TAV Makedonije.

Prema rečima generalnog direktora za komercijalne poslove i strategiju Er Srbije Boška Rupića, povratak Ohrida u mrežu letova avio-kompanije je odličan dodatak i izrazio je uverenje da se putnici raduju ovoj usluzi iz Ohrida i da su oduševljeni što će ovaj fascinantni grad biti pristupačniji.

“Er Srbija će tokom 2023. godine svojoj mreži dodati preko 20 novih destinacija, a posebno nam je drago što je među tim destinacijama i Ohrid. Letovi između Beograda i Ohrida obavljaće se četiri puta nedeljno i omogućiće putnicima iz regiona i Evrope da dožive kulturno-istorijska mesta i atrakcije Ohrida“, rekao je Rupić.