Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih: Da je Bjelogrlić pretukao režisera filma o Srebrenici koliko robije bi dobio?

Udruženje kidnapovanih i nestalih
Izvor: Tanjug

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Кosovu i Metohiji oglasilo se saopštenjem u kojem su osudili fizički napad Dragana Bjelogrlića na režisera filma "Dara iz Jasenovca" Predraga Gagu Antonijevića.

"Gospođo tužiteljko, Zagorka Dolovac, da je Dragan Bjelogrlić pretukao režisera filma o Srebrenici, koliko bi godina robije tada dobio? Mi, porodice kidnapovanih i ubijenih u ime srpskih žrtava na prostoru bivše Jugoslavije, od Jasenovca do Kosova i Metohije najoštrije osuđujemo fizički napad Dragana Bjelogrlića na režisera filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gagu Antonijevića.  Ako je tačno da je Dragan Bjelogrlić uz udarce upućivao i psovku „J........ te Dara iz Jasenovca“, možemo mu poručiti da nas je dodatno ubio, i nas porodice žrtava i naše žrtve. Zar je (Boba, Milan, Kalča, Major Softić, Rodoljib Rođa) glumac Dragan Bjelogrlić u stanju tako da opsuje a da nije glumio? Mi ne možemo da se pomirimo sa tim", navodi se u saopštenju.

Kako ističu iz Udruženja "zato tražimo od tužiteljke Zagorke Dolovac da ga optuži i za napad i za psovku, koja je uvreda za sve srpske žrtve, kako bi bio osuđen i kažnjen".

"Ovo je dokaz da ako  Srbija i posle 75 godina  konačno ne donese Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Jadovnu, Srebrenici, Kosovu i Metohiji kakav će odnos biti prema srpskim žrtvama, koje su živote položile za svoj narod, za svoj kućni prag, za svoju zemlju", piše u saopštenju.