Udruženje "Šiljkan" ponovo igra za narodnu kuhinju u Gračanici

Udruženje Šiljkan
Izvor: Kosovo Online

Udruženje i istoimeni folklorni ansambl "Šiljkan" iz Beograda u utorak 30. januara organizuje svoj prvi godišnji koncert na velikoj sceni Omladinskog pozorišta "Dadov", a prilog skupljen na koncertu biće namenjen narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" iz Gračanice. 

 "Ovo je zaista veliki trenutak za sve nas,obzirom da po prvi put pravimo naš koncert,koji moram da istaknem će takođe biti humanitarnog karaktera.Ulaz će biti slobodan, ali biće postavljena donatorska kutija i sredstva iz iste ćemo usmeriti narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" na Kosovu i Metohiji kojima pomažemo shodno našim mogućnostima već nekoliko godina unazad", rekao je Milenko Kuzmanović, a navedeno je u saopštenju Udruženja.

To udruženje, kako navode organizovalo je do sada više od 40 humanitarnih koncerata i 25.drugih humanitarnih akcija. 

"Šiljkan" već nekoliko godina unazad organizuje humanitarne folklorne koncerte i druge humanitarne akcije kojima pomažu mnoge,pa tako i svake godine narodnu kuhinju "Majka devet Jugovića".

Njihov predsednik i pokretač Milenko Kuzmanović je prošlogodišnji dobitnik nagrade za najplemenitiji podvig godine pošto je isti vozio u kontra smeru na auto putu da bi spasao tri života posle saobraćajne nesreće ,a kada je prvi put bio u Gračanici istakao je"da ovo jeste prva pomoć, ali ne i poslednja" što ovo udruženje pokazuje svake godine.