Eparhija raško-prizrenska: Međusobna podrška nikad potrebnija

Vladika Teodosije
Izvor: Eparhija raško-prizrenska

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da, u trenutku kada se Srbi na Kosovu suočavaju sa brojnim izazovima, važnost zajedništva i međusobne podrške nikada nije bila veća.

“U ovim trenucima, kada se preostali Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa brojnim izazovima, važnost zajedništva i međusobne podrške nikada nije bila veća”, navedeno je u saopštenju nakon što su vladika Teodosije u pratnji predsednice dobrovoljne organizacije “Majka devet Jugovića” Svetlane Stević uručili Novici Maksimović iz sela Paralovodve koze i tri jareta, nakon što su mu u januaru nepoznati počinioci ukrali tri koze koje je imao.

U saopštenju se navodi da eparhija nastavlja da brine o socijalno ugroženim porodicama na Kosovu.

“Eparhija raško-prizrenska preko svoje dobrotvorne organizacije, nastavlјa da bude stub podrške za najugroženije porodice. Ova priča je samo jedan od primera koji nas podseća da, bez obzira na teškoće, nikada nismo sami”, navodi se u saopštenju.

Maksimoviću je uručena i pomoć u hrani i lekovima, uzimajući u obzir njegovo teško zdravstveno i materijalno stanje, dodaju iz eparhije rško-prizrenske.