"Vodovod" poslao preko 1.000 sudskih izvršenja zbog dugova građana

Voda
Izvor: RTV Kim

Vršilac dužnosti Izvršnog direktora Regionalnog vodovodnog preduzeća "Priština“ Sokolj Džafa kaže da je ovo preduzeće do sada poslalo preko hiljadu slučajeva izvršitelju zbog neplaćanja dugova, prenosi Koha.

Džafa je istakao da je izvršitelj do sada radio na preko 700 predmeta, a da se više od 300 nalazi u proceduri.

"Deo predmeta koje smo poslali na izvršenje započeli smo u decembru prošle godine, januaru i februaru ove godine, a tokom marta i aprila smo manje-više stali i tretirali delove predmeta koji su već poslati. Pandemija je bila, bilo je više slučajeva i pokušali smo da ih spasimo. Ponovo ćemo nastaviti ovih dana, u fazi smo finalizacije spiskova i odmah će početi da se šalju novi slučajevi“, rekao je Džafa.

Nagomilani dug od januara do maja ove godine je oko 600.000 evra, dok ukupan dug u periodu pandemije iznosi 2,2 miliona evra.

"Ukupna situacija sa dugom je približno 47 miliona, ali danas govorimo o stanju duga akumuliranom tokom pandemijskog perioda od 2,2 miliona. Naravno da je deo prikupljanja i izvršenja povećao ukupan iznos“, kaže Džafa.

Govoreći o nivou vode u jezerima Batlava i Badovac, Džafa ističe da je situacija bolja u odnosu na protekle godine.

Miodrag iz Peći
05. Jun 2021.
Dok vi koristite besplatno vodu iz Jezera Gazivode i dugujete Srbiji preko milijardu i osamsto hiljada evra za ovih 23.godine Srbima šaljete tužbe. Licemerno i oerfidno. Lopov da bi sakrio svoju krađu optužuje drugoga.
Ako vi zavrćete slavinu Srbima, Srbija može zavrnuti slavinu vama to jest skrenuti Srpsku Reku Ibar kod srpskog Ribarića i napraviti kanal Ibar-Raška-Ibar i tako isušiti Jezero Gazivode. Umesto da zbog pandemije otpišete dugove za vodu koja i onako nije vaša jer i Gazivode i Batlava se snadbeva iz srpske reke Ibar i nalaze se u srpskim opštinama Zubin Potok i Gračanica. Plaćajte vodu Zubinom Potoku i Gračanici pa će te lokalne samouprave plaćati i vodu i struju svim Srbima na KiM i plus da "Kuoimo" eksterotijalnost SPC i njenih metoha. Suprotno, ovo moje neće biti tek puki komentar na ovom portalu.