Lidl stiže na Kosovo, nove mogućnosti za zapošljavanje

Lidl
Izvor: Ekonomia Online

Nemački diskontni lanac "Lidl" obavezao se da otvori maloprodajne objekte na Kosovu u junu prošle godine, nakon sastanka sa lokalnim proizvođačima hrane i pića, a sada je počeo i sa zapošljavanjem radnika, prenosi B92.

Kako je navedeno iz "D Hedhanter Grup", lokalnog partnera "Lidla" za zapošljavanje, otvorene su nove mogućnosti zapošljavanja u maloprodajnim objektima tog trgovačkog lanca.

"Nemački diskontni trgovac Lidl počinje da zapošljava osoblje za svoje buduće prodavnice na Kosovu", najavio je zvaničnik kosovske jedinice za pružanje usluga albanskih ljudskih resursa "D Hedhanter Grup".

Kako je saopštilo Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine "Lidl" se obavezao da otvori maloprodajne objekte na Kosovu u junu prošle godine.

Kompanija je registrovana u poslovnom registru Kosova pod imenom "Lidl Kosova L.L.C", a delokrug poslovanja je upravljanje nekretninama.

"Lidl" je u procesu ulaska na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, a već je prisutan u Srbiji i Hrvatskoj.