Rizvanoli: Tražimo produžetak vanrednih mera zbog krize sa strujom

Artane Rizvanoli.png
Izvor: Ekonomia Online

Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli izjavila je danas da će zatražiti da hitne mere koje su preduzete pre dva meseca budu produžene zbog krize sa strujom, prenosi Zeri.

Ona je pred Odborom za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu, govorila o krizi sa kojom se Evropa i Kosovo suočavaju kao rezultat rata u Ukrajini.

"Evropa nastavlja da prolazi kroz energetsku krizu još težu nego prošle godine, zbog rata u Ukrajini i upotrebe energetskih resursa kao oružja od strane ruskog predsednika Vladimira Putina", rekla je ona.

Dodala je da su u sklopu vanrednih mera donete i druge odluke, a jedna od njih je ukidanje odluke iz 2018. godine da se radnicima KEK-a poklanja ugalj. 

"Tražimo produženje vanrednih mera koje smo uveli pre dva meseca s obzirom da se očekuje teška zima pa s tim u vezi odluka iz 2018. godine o zabrani poklanjanja uglja radnicima KEK je ponovo na snazi", navodi Rizvanoli i dodala da će jedna od mera koje će biti donete biti i da se zabrani uvoz neefikasnih električnih bojlera.