Tužilac traži jednomesečni pritvor za uhapšene u Karačevu

hapšenje u karačevbu
Izvor: Reporteri

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je da je tužilac Rozeljida Manastiri podnela zahtev za određivanje pritvora u roku od 30 dana nadležnom sudu u Gnjilanu protiv 30 osumnjičenih, koji su pritvoreni tokom akcija sprovedena u selu Karačevo, prenosi Reporteri.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni policajac Ferid Ljeci iz Karačeva, u cilju nezakonitog pribavljanja imovine, kontinuirano je pomagao, skrivao i nije sprečavao izvršenje krivičnog dela od strane drugih osumnjičenih koji su prelaskom granične linije izbegli carinsku kontrolu, ilegalnim rutama i švercovali robu.

Takođe, navodi se, on je u svom baru na istom mestu organizovao kockanje koje je zakonom zabranjeno.

Na ovaj način se sumnja da je osumnjičeni Ljeci počinio krivična dela "krijumčarenje robe“ i "organizacija piramidalnih šema i ilegalno kockanje“ iz Krivičnog zakona Kosova.

Reporteri piše da se osumnjičeni policajci Hiduš Kastrati, Sokolj Keka, Imer Spahiu, Fatmir Kalaba, Aslan Krieziu, Feat Zećiri, Raif Tači, Seljami Geci, Staviša Nikolić, Svetozar Marković i Zlatan Arsić terete da su kontinuirano i uz nezakonitu zaradu pomagali, olakšavali, prikrivali i nisu ometali izvršenje krivičnog dela od strane drugih osumnjičenih.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo "krijumčarenje robe“.

Očekuje se da će pretresno zadržavanje biti održano sutra, pred istražnim sudijom.