Arifi krivi Kurtija za slab odziv birača iz Bujanovca, Medveđe i Preševa

Škiprim arifi
Izvor: reporteri

Gradonačelnik Preševa, Škiprim Arifi, glasao je u selu Ternave u Preševu. Nosilac liste "Albanska demokratska alternativa-Ujedinjena dolina" naveo je da je na parlamentarnim izborima do sada izašao mali broj građana iz Bujanovca, Medveđe i Preševa, zbog čega se ne nada da će imati predstavnika u Skupštini.

On je rekao da se to dešava zbog podele Albanaca i konkurencije na dve posebne liste.

"To je tragedija koju danas vidimo. Prošlo je više od tri sata od otvaranja biračkih mesta i ono na šta sam ranije upozoravao se događa. Albanci su već bojkotovali prethodne izbore 2022. godine, jer smo bili podeljeni. Čini se da ove godine opet kao da bojkotuju našu podelu koju imamo sa dve liste na izborima. To je katastrofa, kao što vidite, a vi sami nemate nikakvu naplatu, tako je i na ostalih 38 biračkih mesta“, izjavio je Arifi.

Arifi je nakon glasanja dodao da je bojkot građana usmeren protiv albanskog rukovodstva, prenosi KosovaPres.

"Podela koja se dešava već dve godine u Preševskoj dolini i to uz snažnu podršku premijera Kurtija, nije podela koju smo želeli. To podela koju nam je Kurti doneo. Dakle, to nije nešto što smo tražili jedni od drugih. Zato što smo 2020. godine imali jedinstvenu listu, tu smo mogli da se ujedinimo. U poslednje dve godine došlo je do podele, uz snažnu podršku Kurtija“, dodao je on.

Nosilac liste "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina", nije optimista da će u Skupštini Srbije biti predstavnika Albanaca.

„Nisu krivi glasači, krivi smo mi. Iako sam dao sve da se ujedinimo, nisam uspeo zbog te egocentrične politike koju već dve godine podržava Kurti, a danas se vidi rezultat“, zaključio je gradonačelnik Preševa.