Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" izvedena pred punom salom u Leposaviću

Predstava Leposavić
Izvor: Centar za kulturu "Sava Dečanac"

U Centru za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću, pred prepunom salom, izvedena je predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", koju su pripremili studenti Fakulteta umetnosti u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture Gračanica, a publika je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom.

Mališani su predstavu odgledali sa velikom pažnjom i oduševljenjem, a gluma, igra i pesma prikazana od strane glumaca dali su dodatnu energiju mališanima i razveselili ih.
Predstavu "Zvonar Bogorodičine crkve" Viktora Igoa, svetski priznatog književnika režirao je Dejan Cicmilović.

"Trudimo se da imamo mnoge događaje i evo danas imamo pozorišnu predstavu „Zvonar Bogorodičine crkve“ i nastavićemo dalje sa pozorišnim predstavama. Već u martu ćemo imati večernju predstavu. Posle kraće pauze, ponovo smo ostvarili saradnju sa Narodnim pozorištem iz Prištine, gde ćemo se potruditi da imamo redovne pozorišne predstave u Leposaviću, Lešku i Sočanici“, izjavio je direktor Centra za kulturu "Sava Dečanac“ Branko Kovačević.

On je zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Opštini Leposavić, koji im pomažu u realizaciji ovog i svih ostalih projekata koji se tiču Centra za kulturu.

"Zahvalio bih se i Fakultetu umetnosti u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Narodnom pozorištu iz Prištine i glumcima koji su priredili veliko zadovoljstvo našim mališanima. Oni su sa velikim ushićenjem pratili predstavu i glumce nagradili velikim aplauzom. A njihova sreća, osmesi na licima, nas samo podstiču da i dalje radimo i u budućnosti imamo još bogatije programe kako za njih tako i ostalu publiku“, dodao je Kovačević, preneo je Centar za kulturu "Sava Dečanac" na svom portalu.

Mališani su predstavu odgledali sa velikom pažnjom i oduševljenjem, a gluma, igra i pesma prikazana od strane glumaca dali su dodatnu energiju mališanima i razveselili ih.