Gračanica: Održan kros za decu školskog uzrasta „Imamo cilj dođi na start“

Trka „Imamo cilj dođi na start“
Izvor: nasagracanica

Na Sportskom kompleksu „Dragan Džajić“ u Gračanici danas je održana trka „Imamo cilj dođi na start“ koju je za decu školskog uzrasta organizovao Crveni krst Gračanice.

Oko tri stotine dece školskog uzrasta iz opštine Gračanica učestvovalo je danas u krosu koji je u Gračanici organizovao Crveni krst Srbije.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović boravi u trodnevnoj poseti Кosovu kako bi svojim prisustvom pružio podršku svim mališanima da šire sportski i humanitarni duh.

„Za ova tri dana sreli smo toliko požrtvovanih, dobrih i humanih ali odlučnih ljudi. To su ljudi kojima je opredeljenje da pomognu ,a da ne pobegnu , da pomognu, a da ne razočaraju, da pomognu i da budu veliki , upravo je to je Crveni krst“, kazao je Radovanović.

Direktor opštinskog odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić pozdravio je decu, nastavnike a posebno goste iz Beograda.

„Čast mi je i privilegija da vas danas ovde sve u svoje lično ime i u ime predsednice Ljiljane Šubarić pozdravim i poželim dobrodošlicu na Sportskom kompleksu u vašoj i našoj Gračanici. Ovaj praznik mladosti i humanosti daje nam podsticaj i veru da dok je nama ove dece i prijatelja ne treba da brinemo za budućnost ostanak i opstanak. Osim dece i nastavnika posebnu zahvalnost dugujemo Crvenom krstu Srbije čiji je predsednik Dragan Radovanović danas ovde sa nama i koji zajedno sa Crvenim krstom u Gračanici kao svojim neraskidivim delom ulaže ogromne napore da pomogne razvoj školskog sporta u opštini Gračanica i bude prepoznatljiva karika pomoći za naš narod ovde“, kazao je Cvejić i u ime, kako je rekao, svih onih humanitarnih dela i posvećenosti koju nam Crveni krst Srbije pruža uručio zahvalnicu gospodinu Radovanoviću.

Cvejić je zahvalnicu uručio i Svetozaru Živiću sekretaru Crvenog krsta u Gračanici.

„Opština Gračanica visoko ceni ono što radite i bićemo vam uvek na raspolaganju za sve što vam je potrebno“, rekao je  Cvejić.

Crveni Кrst Srbije zahvalnicom je nagradio Opštinu Gračanica kao i sportski kompleks „Dragan Džajić“.