Đurić: Inicijative poput "Otvorenog Balkana" predvode ekonomski razvoj u regionu

Đurić i Miščević
Izvor: Twitter

Inicijative poput "Otvorenog Balkana" predvode nove aktivnosti ekonomskog razvoja i poslovnih trendova na Zapadnom Balkanu, poručio je ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, navodeći da je upravo to bila jedna od tema regionalne konferencije "Zapadni Balkan: Transatlantska i regionalna saradnja – izgradnja jakih alijansi", održanoj u Vašingtonu, na kojoj je sa kolegama iz regiona, učestvovala ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Đurić je na Tviteru naveo da kao regionalno uporište ekonomskog rasta i jedan od osnivača Otvorenog Balkana, Srbija napreduje na evropskom putu.

"Proaktivna uloga i posvećenost Srbije održavanju mira i stabilnosti, kao i njen doprinos izgradnji bližih veza i trajnih partnerstava na Balkanu je danas dobilo priznanje na panelu 'Jačanje regionalne povezanosti' u okviru konferencije", dodao je Đurić.

Preneo je i da je u svom obraćanju na panelu, ministarka Miščević podelila svoju ogromnu stručnost u toj oblasti, pružila značajne uvide i razmenila mišljenja sa ostalim učesnicima tokom naknadne diskusije.